В Австралії запускають ШІ-систему для виявлення водіїв, які використовують смартфони за кермом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австралії запускають ШІ-систему для виявлення водіїв, які використовують смартфони за кермом

Світ
263
Використання мобільних пристроїв під час керування автомобілем залишається проблемою в багатьох країнах. Частково це викликано складністю контролю цього порушення. Але, схоже, австралійська поліція знайшла спосіб вирішити цю проблему.
Уряд Нового Південного Уельсу почав використовувати камери, які можуть автоматично визначати, коли водії використовують свої телефони. Система використовує штучний інтелект для перегляду фотографій на наявність характерних ознак використання телефону, а потім людина переглядає позначені зображення, щоб уникнути помилкових спрацьовувань. Передбачається використання для цілей контролю як стаціонарних, так і портативних камер.
Протягом перших трьох місяців роботи цієї системи водії, вперше спіймані за порушення правил використання смартфонів під час керування автомобілем, зможуть обійтися одним лише попередженням. Але надалі порушників штрафуватимуть.
При порушенні у звичайних умовах належить заплатити штраф в сумі 344 австралійських долара ($233) і отримати 5 штрафних балів. Однак якщо порушення буде зафіксовано в шкільній зоні, то сума штрафу збільшиться до 457 австралійських доларів ($309). Також існують періоди подвійних нарахувань штрафних балів. Відповідно, тоді водіям-порушникам буде нараховано 10 балів.
Чиновники впевнені, що запуск такої системи призведе до зменшення кількості аварій. Бернард Карлтон з уряду штату Новий Південний Уельс, посилаючись на «незалежне моделювання», заявив, що вона може запобігти 100 аваріям зі смертельним результатом і серйозними травмами протягом п’яти років.
Разом з тим, існує побоювання, що водії звертатимуться до суду із заявами, оскаржуючи покази системи. Це може призвести до накопичення великої кількості подібних справ у судовій системі.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас