Нацбанк стягнув зі збанкрутілого «Дельта банку» майже 1 млрд грн боргу за кредитом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк стягнув зі збанкрутілого «Дельта банку» майже 1 млрд грн боргу за кредитом

Фондовий ринок
399
Національний банк України повідомив, що примусово стягнув з «Дельта банку» 924 мільйони гривень застави за кредитом рефінансування.
Про це йдеться у повідомленні на сайті НБУ.
Зазначається, що застава за кредитом була у формі державних іпотечних облігацій. Після стягнення застави, НБУ зможе отримати як номінал цих облігацій, так і купонний дохід — разом це 1,072 мільярда гривень.
«Судовий спір за позовом Національного банку про звернення стягнення на заставлені цінні папери розглядався з квітня 2017 року, загалом відбулося більше 20 засідань із цього питання. 11 листопада 2019 року Північним апеляційним господарським судом ухвалено рішення, на виконання якого і відбулось погашення у повному обсязі заборгованості за одним із кредитів рефінансування, який було надано «Дельта банку» 12 вересня 2014 року», — повідомив у Нацбанку.
Там додали, що після стягнення цієї заборгованості, борг «Дельта банку» перед НБУ зменшився та наразі складає 4,89 мільярда гривень.
«Дельта Банк» було ліквідовано у 2015 році. На той час він був четвертий за розміром сукупних активів банком України. Належав банк Миколі Лагуну.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас