Оржель назвав ціни на газ у разі припинення транзиту газу з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оржель назвав ціни на газ у разі припинення транзиту газу з РФ

Енергетика
2954
Уряд зафіксував ціну на газ на рівні 6 961 грн за 1000 куб м з ПДВ у разі потенційної відсутності транспортування.
Про це під час брифінгу в понеділок сказав міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.
“Питання, яке ми хотіли до вас донести сьогодні — це те, які уряд ухвалив рішення для того, щоб забезпечити стабільність цін на енергоносії у разі потенційної відсутності транспортування. Уряд зафіксував ціну на газ на рівні 6 961 грн за 1000 куб м з ПДВ. Це означає, що це ціна на газ, до якої треба буде додавати тариф на транспортування і розподіл”, — зазначив він.
Оржель підкреслив, що ця ціна менша на 7% ніж ціна першого кварталу поточного року.
Це є страхова ціна. Не можу назвати зараз кінцеву, тому що є тариф на транспортування, є тариф на розподіл, і в залежності від того, які обсяги транспортування, які будуть домовленості з РФ — відповідно буде встановлено і тариф на транспортування.
З його слів, ціни є форвардними, і у українського уряду був діалог з МВФ та іншими міжнародними партнерами про зазначену ціну. Пропонується ринковий механізм, згідно з яким ціна буде незмінною.
“Споживач не може відмовитись від цієї ціни — це такий елемент страхування. У споживача буде можливість вийти з цієї пропозиції уряду. Ми вважаємо, що до Нового Року буде визначена чітка дата, коли споживач може за бажанням вийти і взяти чи не взяти на себе ризики того, чи буде підписаний договір на транспортування газу”, — додав міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас