Європейські антимонопольники знову взялися за пошукового гіганта Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські антимонопольники знову взялися за пошукового гіганта Google

Фондовий ринок
216
За даними видання Reuters, європейські антимонопольні органи проводять «попереднє розслідування» щодо методів збирання даних компанією Google.
У документі, що опинився в розпорядженні інформаційного агентства, інформації про це небагато, проте з його змісту стало ясно, що основна увага приділена локальному пошуку, рекламі (включаючи таргетинг оголошень), службам авторизації, веб-браузерам та іншим сферам діяльності компанії. Іншими словами, розслідування охоплює практично весь основний бізнес Google.
Раніше пошуковий гігант заявляв, що використовує дані для покращення своїх послуг і надає користувачам засоби керування особистою інформацією, включаючи можливість видалення всіх даних. Нове розслідування зовсім не означає, що ЄС напевно відкриє чергову антимонопольну справу проти Google.
До цього Єврокомісія виписала штрафів компанії на суму понад 8 млрд євро за різні порушення антимонопольного законодавства. Нікого не здивує, якщо і цього разу Єврокомісія виявить проблеми, пов’язані з методами збирання даних Google, особливо коли регулювальні органи окремих європейських країн вже штрафували Google за порушення GDPR. У 2017 році Єврокомісія визнала Google винною в маніпулюванні пошуковою видачею з метою просування власних інтернет-сервісів і призначила штраф в €2,42 млрд.
Потім в 2018 році Єврокомісія оштрафувала Google на рекордну суму в €4,34 млрд за зловживання домінуючим становищем Android. Обидва штрафи зараз оскаржуються Google в Європейському суді загальної юрисдикції. Вже на початку 2019 року Google оштрафували в Європі на €1,49 млрд за блокування конкуруючих рекламодавців.
Антимонопольні розслідування щодо Google ведуться також в США, Індії та Італії.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас