Максимальна допомога з безробіття для киян підвищилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Максимальна допомога з безробіття для киян підвищилася

Казна та Політика
981
З 1 грудня в Києві максимальний розмір допомоги з безробіття збільшився до 8408 гривень.
Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Київського міського центру зайнятості.
“Київський міський центр зайнятості інформує: з 1 грудня, згідно із законом про Державний бюджет України на 2019 рік, збільшиться один з ключових соціальних стандартів – прожитковий мінімум. Від його розміру залежать соціальні та трудові виплати, зокрема, розмір максимальної допомоги з безробіття”, – йдеться в повідомленні.
Наголошується, що зараз прожитковий мінімум на одну людину становить для працездатних осіб 2007 грн, а з 1 грудня зросте до 2102 грн.
“Це означає, що ті, хто отримує максимальну допомогу з безробіття (що розраховується в процентному співвідношенні від середнього доходу за останні 6 місяців роботи і не може перевищувати зараз 8028 грн), з 1 грудня будуть отримувати більше – 8408 грн на місяць (4 прожиткові мінімуми)”, – відзначили в прес-службі.
Також у Центрі зайнятості зазначили, що розмір мінімальної допомоги з безробіття залишиться без змін. Таким чином, для осіб, які протягом року працювали не менше шести місяців або звільнених за визначеними підставами – будуть отримувати 610 гривень, а ті, хто взяв перерву в трудовому стажу з поважних причин і протягом місяця зареєструвався в службі зайнятості як безробітний (через навчання, військову службу, догляд за особою з інвалідністю тощо), будуть, як і раніше, отримувати 1630 гривень.
“За даними Київського міського центру зайнятості, на початок листопада допомогу по безробіттю у столиці отримували 7327 безробітних, серед них мінімальну, у розмірі 610 гривень – 381 безробітний, у розмірі 1630 гривень – 223, а максимальну допомогу по безробіттю – 3520 осіб”, – додали в прес-службі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас