Лише три компанії контролюють половину світового ринку смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише три компанії контролюють половину світового ринку смартфонів

Фондовий ринок
2001
Компанія Counterpoint Technology Market Research оприлюднила статистику по світовому ринку смартфонів в третьому кварталі року, що минає.
За оцінками, у період з липня по вересень включно в глобальному масштабі було реалізовано 380,0 млн «розумних» стільникових апаратів. Роком раніше поставки дорівнювали 379,8 млн штук.
Таким чином, обсяг галузі практично не змінився. Samsung утримує лідируючу позицію: протягом кварталу південнокорейський гігант реалізував 78,2 млн смартфонів, зайнявши 21% світового ринку. На другому місці перебуває Huawei з 66,8 млн відвантажених пристроїв і часткою в 18%. «Бронза» дісталася Apple — 44,8 млн штук і 12 %.
Таким чином, ці три компанії контролюють половину глобального ринку. Далі йдуть чотири китайські постачальники. Це компанії OPPO, Xiaomi, Vivo і Realme з частками відповідно 9%, 8%, 8% і 3%. Всі інші розробники за тримісячний період спільно реалізували 84,7 млн «розумних» стільникових апаратів. Їх сумарна частка виявилася на рівні 21%. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Apple змістили з другого місця з продажу смартфонів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас