У Києві відключають будинки від електропостачання: рекомендації від КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві відключають будинки від електропостачання: рекомендації від КМДА

Казна та Політика
1035
У Києві вже кілька будинків відключили від електропостачання, а деякі відключать на вихідних через заборгованість за спожиту електроенергію обслуговуючими організаціями.
Про це повідомила на брифінгу голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко.
“Компанії не розраховувалися в повному обсязі з постачальниками універсальних послуг, після чого вони потрапляли до постачальника останньої надії. Постачальник останньої надії має можливість постачати електроенергію за тарифом, який вищий майже на 1 грн від постачальника універсальних послуг і лише протягом 3 місяців. Коли компанія не розраховується з постачальником останньої надії, ми змушені відключати будинок від електропостачання”, – зазначила Радченко.
З її слів, не всі розуміють, що у вартість обслуговування будинку входить електропостачання ліфтів і місць загального користування.
“Деякі будинки в Києві вже відключені від електропостачання, наприклад, електроенергії ліфтів. Деякі можуть опинитися в такій ситуації вже на цих вихідних”, – зазначила Радченко.
За словами представника ДТЕК Київські електромережі, заборгованість населення за електроенергію в Києві становить 120 млн грн, а заборгованість юридичних осіб – 240 млн грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас