Налякали штрафи? Продажі дитячих автокрісел злетіли в 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Налякали штрафи? Продажі дитячих автокрісел злетіли в 10 разів

Особисті фінанси
1667
Після підписання президентом закону про обов’язковість перевезення дітей в дитячих автокріслах їх продажі зросли у 10 разів.
Про це заявила мережа Епіцентр.
“Національна мережа торговельних центрів “Епіцентр” констатує зростання продажів автокрісел в останні тижні у 10 разів”, — заявили в прес-службі компанії.
Також, як свідчать дані Google trends, 20-22 листопада були найбільші спалахи пошуку дитячих автокрісел в мережі. У цей день набув чинності цей закон.

Карти для водіїв

Раніше Finance.ua писав, Верховна Рада ухвалила закон №1150 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей”.

Довідка Finance.ua:

Які штрафи передбачаються і за що:
  • Порушення правил перевезення дітей тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 510 грн;
  • повторне протягом року вчинення порушення передбачає штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 850 грн.
у ПДР визначено, що забороняється перевозити:
  • дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку;
  • у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу;
  • дітей до 16-річного віку — в кузові будь-якого вантажного автомобіля;
  • організовані групи дітей у темну пору доби.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас