Дубілет анонсував е-сервіс замість паперових квитанцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубілет анонсував е-сервіс замість паперових квитанцій

Казна та Політика
619
В Україні має з’явитися електронний сервіс, який замінить паперові квитанції про оплату, наприклад, паспорта, аліментів, мит. Його запуск не виключений протягом 1-3 місяців.
Про це написав на своїй сторінці в Facebook міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.
“Ми плануємо запустити сервіс, який дозволить позбутися такого явища, коли чиновники вимагають від громадян квитанцію про оплату (часто ще й з мокрою печаткою)”, – зазначив Дубілет.
За його словами, буде створено веб-сайт (наприклад, check.gov.ua), до якого зможуть підключитися будь-які українські банки.
“Користувач заходить на сторінку, вводить номер квитанції – і бачить її на екрані. При необхідності можна скачати її з накладеним ЕЦП. Таким чином, ви зможете зробити платіж з (будь-якого – ред.) банку, отримати номер квитанції і відразу показати його чиновнику”, – зазначив міністр.
Він анонсував і ухвалення постанови, якою всі держоргани зобов’яжуть переглянути свої процедури і не вимагати паперові квитанції. “Також ми повинні прописати вимоги до генерації номерів цих квитанцій, щоб їх не можна було підбирати перебором… Але це техніка”, – продовжував Дубілет.
Він зазначив, що цей сервіс стане в нагоді і приватному бізнесу, адже часто квитанції просять не тільки чиновники.
“Враховуючи те, що сам сервіс відносно простий, а регулювання відбувається на рівні Кабміну, а не парламенту, я розраховую, що ми його запустимо протягом 1-3 місяців”, – підсумував чиновник.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас