Велика китайська держкорпорація може допустити дефолт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика китайська держкорпорація може допустити дефолт

Світ
957
Китайський промисловий гігант Tewoo Group вже в грудні може допустити дефолт на ринку доларових облігацій.
Про це пише Bloomberg.
У 2018 році Tewoo перебувала на 132 місці в списку Fortune Global 500 (найбільші за розміром виручки компанії). Її виручка досягала 66,6 мільярда доларів, прибуток – 122 мільйони доларів.
У матеріалі наголошується, що це найбільше за останні кілька десятків років держпідприємство, яке може виявитися не в змозі виконувати зобов’язання перед інвесторами.
Щоб впоратися з проблемою, Tewoo запропонувала інвесторам безпрецедентний план реструктуризації боргу, який спричинить для них серйозні втрати, або обмін на нові папери з більш низькою прибутковістю. Тепер у них є близько двох тижнів, щоб вирішити, чи погодяться вони на втрати 64 відсотків або віддадуть перевагу відстроченню.
Пропозиція з’явилася після того, як минулого тижня компанія попросила один з банків дати гарантії виплати за відсотками облігацій на 500 мільйонів доларів. Решта паперів на 1,6 мільярда такого захисту не мають.
Ймовірний дефолт такої великої компанії вказує, що Пекіну стає все складніше рятувати навіть держпідприємства. Також експерти не виключають, що проблеми Tewoo поширяться і на пов’язані з нею компанії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас