Ризики для українців на польському ринку працевлаштування збільшуються - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ризики для українців на польському ринку працевлаштування збільшуються - експерти

Особисті фінанси
1495
У Польщі за останній рік збанкрутувало 662 компанії-посередника з працевлаштування українців – тенденція збережеться, тому до вибору компаній потрібно підходити дуже уважно.
Про це заявив експерт з міжнародного працевлаштування, власник польської компанії з аутстафінгу “Gremi personal” Євген Кириченко.
“Конкуренція на ринку працевлаштування в Польщі велика, і тому компаній, що виникли на перших хвилях міграції української робочої сили в Польщі – дуже багато. Однак вони пропонують, як правило, елементарні посередницькі послуги, і надають їх часто неякісно. При цьому не забезпечують ні польському роботодавцю, ні українському працівнику жодних фактичних гарантій.
Так звані фірми “одноденки” виникли завдяки легкому входу в сферу і не мають жодного фінансового фундаменту”, – сказав він.
За словами експерта, низька якість послуг робить компанії неконкурентоспроможними.
“На ринку впевнено почуваються тільки досвідчені, структурні компанії, з великою філіальною мережею, які ведуть публічну діяльність і, як правило, працюють за системою лізингу робочої сили (аутстафінгу). Цей формат вигідний і польській компанії, і українському працівнику. Гарантом легальності статусу працівника виступає аутстафінгова компанія, яка бере на себе всі процедури з легалізації.
З іншого боку, вона ж є і гарантом того, що працівник у повному обсязі і в строк отримає свою заробітну плату, буде застрахований, отримає вчасно медичне обслуговування, буде забезпечений житлом. Але треба враховувати, що далеко не всі аутстафінгові компанії справляються з цим завданням”, – пояснив Кириченко.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас