Експерт пояснив, якої допомоги потребує малий бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив, якої допомоги потребує малий бізнес

Фондовий ринок
3789
Незважаючи на те, що українські банки значно наростили прибуток, кредити для малого бізнесу залишаються недоступними, констатують в Офісі розвитку малого та середнього бізнесу (МСБ) при Міністерстві розвитку економіки.
Однак вирішувати це завдання необхідно тільки синхронно з підвищенням рівня фінансової грамотності населення. Про це повідомив у коментарі сайту “Сегодня” директор Офісу розвитку МСБ Андрій Слабинський.
“Ми визначили кілька завдань: подолати інформаційний дисбаланс між столицею або містами-мільйонниками і регіонами, малими містами і навіть селами. Тут не тільки питання грошей, але і питання, де отримати знання, поліпшити навички управління фінансами, щоб підвищити шанси на отримання банківського кредиту. Поєднання розвитку фінансової грамотності поряд з механізмами, які повинні допомогти бізнесу з доступом до фінансових інституцій, є і найближчим часом залишиться пріоритетом”, – говорить Слабінський.
Він також зазначив, що досі держава в Україні фінансово підтримувала переважно аграріїв. Він сподівається, що дія фонду часткового гарантування кредитів, який запустять до відкриття ринку землі, буде поширюватися не тільки на малих фермерів, але і на весь МСБ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас