Amazon готує до відкриття перший робосупермаркет Go — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon готує до відкриття перший робосупермаркет Go

Технології&Авто
461
Перший робомагазин Amazon Go, в якому немає кас, а гроші автоматично знімаються з рахунку покупця на основі інформації від датчиків і камер, відкрився на початку 2018 року. До сьогоднішнього дня число таких магазинів у США досягло 16. Досі це були невеликі торгові точки, однак незабаром компанія планує представити повноцінний роботизований супермаркет.
Як повідомляє Bloomberg, перший великий робомагазин Amazon може відкритися для покупців вже на початку наступного року. Зараз інженери компанії тестують технологію Go в Сіетлі, на торговій площі 966 квадратних метрів.
Рішення, які добре працюють у маленьких магазинах, у випадку з супермаркетами, ймовірно, потребуватимуть деякого вдосконалення. Зокрема, проблемою може стати наявність товарів, які необхідно зважувати – наприклад, свіжих фруктів і овочів. Поки неясно, як корпорація Джеффа Безоса збирається впоратися з цим.
Крім цього, стало відомо, що Amazon розглядає можливість ліцензувати свої робомагазини для використання іншими роздрібними мережами, а також в аеропортах, кінотеатрах і на стадіонах. Прогнозується, що ліцензування дозволить компанії розширити свою присутність в офлайн-ритейлі швидше і дешевше, ніж якщо вона буде весь час покладатися тільки на свої сили.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас