Міжбанк: спрацює "п'ятничний" ефект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спрацює "п'ятничний" ефект

Валюта
1585
22 листопада на валютному ринку буде знову досить цікаво, але обсяги операцій і активність клієнтів продовжать знижуватися. Спрацює “п’ятничний” ефект завершення тижня і зменшення ділової активності перед вихідними. За нашими прогнозами, обсяги операцій будуть в межах до $180 млн при здійсненні до 470 угод. Але це не означає, що у поведінці курсового тренда все буде дуже просто.
Справа в тому, що саме на малооб’ємному ринку дуже люблять грати спекулянти, бо будь-яка угода на $2-3 млн вже впливає на поведінку ринку, а операції на $10-15 млн вже здатні змінювати загальний тренд по курсу на торгах. Це дуже цікаво спекулянтам в тому випадку, якщо відчувається активний попит на валюту у кінцевих покупців. Тому сьогодні спекулянти працюватимуть як у форматі “в дві сторони”, так і намагатимуться розігріти міжбанк, підлаштовуючись під дії великих гравців.
На поведінку учасників ринку вплинуть і додаткові фактори:
1) початок періоду основних відшкодувань ПДВ експортерам від держави. Поки що ці суми будуть незначними, але враховуючи, що попереду два вихідні – з 25-го листопада це вже піде в значних обсягах. Клієнти розуміють: 1) психологічно експортери вже не квапляться з продажем валюти, очікуючи гривні від держави; 2) імпортери при сприятливому курсі будуть готові купувати валюту у великих обсягах, побоюючись зростання її котирувань через потенційне скорочення її пропозиції експортерами найближчим часом. Це “пожвавить” клієнтів на валютному ринку найближчим часом;
2) Готівковий ринок і ліквідність банків.
На готівковому ринку “тиша”. Долар в обмінках досі практично не реагує на коливання міжбанку, і його продаж йде в межах 24,30-24,40 гривень. Стабільність курсу на готівковому ринку допомагає гривні і на міжбанку;
Коррахунки банків на ранок 22 листопада зросли за добу відразу на 2,4 млрд гривень – до 55,6 млрд. Цього не достатньо для повноцінної роботи всієї банківської системи, але і дає можливість спекулянтам пограти котируваннями протягом дня.
3) Дії НБУ і поведінка великих гравців.
Тут без особливих змін. При надлишку пропозиції долара на торгах — НБУ продовжить його викуповувати, а при ситуативному зростанні котирувань — регулятор буде спостерігати за цим з боку, економлячи резерви. Нацбанк своїми викупами пропозиції долара на міжбанку утримає курс в межах вище ніж 24 гривні, навіть в разі його активних розпродажів окремими клієнтами.
Як і вчора – основну роль у формуванні курсового тренда 22 листопада зіграють виходи на торги найбільших гравців і їх ситуативні завдання з купівлі/продажу валюти.
Ми очікуємо на сьогодні коридор по долару в межах 24,07-24,27 гривень при залежності курсового тренда від дій найбільших гравців.
Особливої активності з боку нерезидентів цієї п’ятниці ми не очікуємо. Основну скрипку в курсоутворенні сьогодні зіграють місцеві учасники валютного ринку.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,15 / 24,17
євро – 26,76 / 26,78
російський рубль – 0,3789 / 0, 3793
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас