Міжбанк: НБУ застрахує курс від просідання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: НБУ застрахує курс від просідання

Валюта
5938
У четвер на валютному ринку буде знову досить цікаво, хоча обсяги операцій і активність клієнтів дещо знизяться. За нашими прогнозами, статистика торгів складе $180-210 млн при здійсненні до 470-510 угод.
На поведінку учасників ринку і курсовий тренд сьогодні вплинуть такі фактори:
1) Закінчення періоду податкових платежів у компаній і оплата боргів державі клієнтами, які запізнилися. Ті підприємства, що не встигли своєчасно сплатити податки, починають платити штрафи за прострочення платежів до бюджету. Санкції великі, і тому бізнес намагається максимально швидко закрити ці борги. Частина компаній, що проштрафилися, які отримали вчора валютну виручку, будуть активно продавати її для розрахунків з державою. Це вже не такі великі суми, як у період основних бюджетних проплат, але тим не менш – це додає пропозиції валюти на торгах, що працює на зміцнення гривні;
2) Готівковий ринок і ліквідність банків.
На готівковому ринку без особливих змін за котируваннями. Долар як і раніше не надто реагує на коливання міжбанку, і продаж долара йде в тих самих межах 24,30-24,40 гривень. Відсутність “метушні” на готівковому ринку допомагає гривні на міжбанку і психологічно робить з готівкового ринку союзника нацвалюти і на торгах.
Коррахунки банків на ранок 21 листопада практично не змінилися і перебувають в межах 53 млрд. Цього повністю достатньо для повноцінної роботи всієї банківської системи і дотримання вимог щодо ліквідності з боку Нацбанку. При цьому без особливого тиску на валютний ринок.
3) Дії НБУ і поведінка великих гравців.
При надлишку пропозиції долара на торгах Нацбанк продовжить його викуповувати в резерви, що буде страхувати курс від істотного просідання. При зростанні котирувань НБУ не втручатиметься в ситуацію, економлячи резерви.
Основну роль в курсоутворенні 21 листопада зіграють ситуативні дії й курсові інтереси найбільших гравців. Як місцевих, так і нерезидентів. Місцеві в основному будуть проводити операції на валютному ринку для забезпечення своєї господарської та зовнішньоекономічної діяльності, а іноземці – продовжать працювати з ОВДП на вторинному ринку. Саме виходи великих гравців і будуть основним драйвером котирувань міжбанку протягом дня.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,15 / 24,17
євро – 26,76 / 26,77
російський рубль – 0,3776 / 0,3780
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас