Google переведе Android на чистий Linux — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google переведе Android на чистий Linux

Фондовий ринок
16768
Мобільна операційна система Android використовує спеціальну версію ядра Linux, яка зазнала низки змін з боку виробників заліза для смартфонів. Але незабаром ситуація може змінитися: за заявою представників Google, компанія планує мінімізувати різницю між Linux і Android, зробивши популярну ОС ще більш універсальною.
На конференції Linux Plumbers розробники Google повідомили, що компанія зацікавлена в максимальному наближенні Android до ядра Linux. Це дозволить вирішити низку технічних проблем, відмовившись від тисяч програмних змін в кожній новій прошивці. Крім того, компанія зможе відмовитися від підтримки фіксованих версій ядра Linux протягом шести років, як це реалізовано зараз.
Перехід на ядро ARM Linux, за словами розробників, стане виграшним і для пересічного користувача, оскільки позитивно позначиться на продуктивності і автономності пристроїв. Зараз Google працює над об’єднанням якомога більшої кількості модифікацій Android в основне ядро Linux. Станом на лютий 2018 року ядро Android мало близько 32 000 доповнень і 1,5 тисячі видалених фрагментів порівняно з оригінальним Linux 4.14.0. В ході конференції був продемонстрований смартфон Xiaomi Pocophone, що працює під управлінням Android 10, побудованої на базі основного ядра Linux.
Ідея Google полягає у створенні універсального інтерфейсу, який дозволяв би активувати апаратні елементи пристрою у вигляді модулів зі встановленням необхідних драйверів. При цьому вносити зміни в саме ядро ОС не буде потрібно.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас