Призупинено виплату лікарняних і декретних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Призупинено виплату лікарняних і декретних

Особисті фінанси
11298
20 листопада 2019 року Фондом соціального страхування України вимушено призупинено перерахування коштів для виплати лікарняних, допомоги по вагітності та пологах.
Про це йдеться в повідомленні Фонду.
Причини. Це пов’язано із закінченням коштів, які передбачені бюджетом на 2019 рік.
Пояснення. “За чинним законодавством Фонд не може перерахувати кошти за кожним з напрямів фінансування більше, ніж затверджено в бюджеті Фонду на 2019 рік, прийнятому Кабінетом Міністрів України. За напрямом матеріального забезпечення заплановані на рік видатки було вичерпано 19 листопада”, – прокоментував директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков.
Станом на сьогодні загальна сума за заявами-розрахунками, наданими до фінансування у 2019 році з урахування заборгованості на початок року, становить 13,573 млрд гривень, що перевищує кошторисні призначення на рік за відповідною статтею видатків на 1,038 млрд грн.
За загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності надаються такі види матеріального забезпечення:
  • допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною),
  • допомога по вагітності та пологах;
  • допомога на поховання.

Довідка Finance.ua:

14 листопада Верховна Рада України ухвалила Державний бюджет на 2020 рік у другому читанні. Згідно з ним для соціального захисту додатковий ресурс буде спрямований на:
  • покращення матеріального забезпечення для одиноких одержувачів пенсій, або державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, яким виповнилося 80 та більше років – 0,8 млрд грн;
  • виплату допомоги сім’ям з дітьми – 0,6 млрд грн;
  • субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт – 0,4 млрд грн;
  • субвенцію на житло та приміщення для розвитку сімейних та інших форм виховання, для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування – 0,4 млрд грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас