Зміни клімату можуть скоротити світову економіку на 3% за 30 років – дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зміни клімату можуть скоротити світову економіку на 3% за 30 років – дослідження

Світ
346
У новому дослідженні бізнес-аналітики з Economist Intelligence Unit (EIU) дійшли висновку, що в найближчі 30 років зміна клімату скоротить зростання світової економіки на 3%.
Про це повідомляє CNBC.
Міжнародний валютний фонд очікує, що зростання світової економіки складе всього 3% вже в 2019 році. Це найнижчий показник більш ніж за десять років.
У звіті зазначається, що найбільше постраждають Африка, Південна Америка та Близький Схід. Це пояснюється тим, що у них найвищі середні температури і менші за розмірами економіки, що робить їх більш вразливими для впливу змін клімату.
Однак і США з її найбільшою в світі економікою не вдасться цього уникнути.
В Сполучених Штатах протягом наступних трьох десятиліть темпи росту можуть знизитись на понад 1% через зміни клімату. В серпні Національне бюро економічних досліджень підкреслило, що ріст на душу населення в США може скоротитись на 10,5% протягом наступних 81 року на тлі очікуваного підвищення температур по усьому світу.
Минулого року в доповіді уряду США йшлося, що зміни клімату обійдуться економіці США в мільярди доларів. Пізніше цей самий звіт був відхилений Білим домом.
Зазначається, що світові лідери мають зустрітись на початку грудня в Мадриді на конференції ООН із змін клімату. Вони обговорюватимуть, як обмежити збільшення глобальної температури до 1,5 градусів по Цельсію, що є основною метою Паризької кліматичної угоди 2015 року.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас