Зарплата народних депутатів повинна бути більшою за нинішні 35-40 тисяч гривень - Разумков — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплата народних депутатів повинна бути більшою за нинішні 35-40 тисяч гривень - Разумков

Казна та Політика
2342
Зарплата народних депутатів повинна бути більшою за нинішні 35-40 тисяч гривень, щоб уникнути корупції і спокуси хабарів.
Про це розповів в інтерв’ю “Українській правді” спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.
“Не можна говорити про зарплату в 40000 гривень, 35000-40000 гривень в державі, де середня заробітна плата 10000 гривень, “замало”. Тому я не так сказав. Вона невелика, враховуючи ті спокуси, які можуть з’являтися в народного депутата. І я думаю, що з часом треба буде міняти це”, – сказав Разумков.
Спікер парламенту пояснив, що для того, щоб людина професійно і ефективно працювала, потрібно робити дві речі: давати нормальну мотивацію – а це зарплата в тому числі; друге – контролювати, щоб у людини не виникало спокуси залізти в бюджет, залізти в якісь корупційні схеми і т.п.
У той же час політик зазначив, що у нього зарплата за посаду спікера в районі 40 тисяч гривень (в залежності від кількості робочих днів). Він дав зрозуміти, що і без цього досить забезпечена людина і йому вистачає на життя.
“Я досить непогано себе почував у фінансовому плані до цього. Подивіться декларацію. Мені точно вистачає. Крім того, у мене ще дружина працює. Подивіться, скільки вона заробила за минулий рік (700 тис. грн). Так, і я ще працюю тут. Тому я думаю, що і мені, і сім’ї вистачає” , – додав Разумков.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас