Міжбанк: в поведінці курсу збережеться інтрига — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: в поведінці курсу збережеться інтрига

Валюта
1118
Середа збереже певну інтригу щодо подальшої поведінки курсу в найближчі дні. Активність клієнтів збережеться на досить високому рівні, а обсяг операцій, за нашими прогнозами, складе $230-250 млн при здійсненні до 630 угод.
На поведінку валютного ринку вплинуть такі чинники:
1) Завершення основного періоду податкових платежів у компаній. Бізнесу треба остаточно розрахуватися з державою, і сьогодні всі компанії, хто ще не встиг це зробити – будуть займатися погашенням заборгованості за податками. Штрафи платити нікому не цікаво, і клієнти будуть поспішати закрити ці платежі. Дефіцит гривні у компаній змусить їх активніше продавати валюту на міжбанку, і це зіграє на зміцнення нацвалюти;
2) Розрахунки за вчорашнім аукціоном Мінфіну України за ОВДП. Як ми і прогнозували – особливих обсягів продажів облігацій не відбулося. Із запропонованих гривневих паперів на загальну суму за номіналом 2,8 млрд гривень – купили всього на 1,317 млрд. Але ці ОВДП треба сьогодні оплатити, і нерезиденти вже зі вчорашнього дня були помічені з продажем валюти для фінансування цих угод. Продовжать її продавати вони і сьогодні, але не в дуже великих обсягах. Проте, за рахунок цього фактору пропозиція валюти на торгах збільшиться, що також спрацює на користь гривні;
3) Готівковий ринок і ліквідність банків.
Вчора готівковий ринок продовжив “жити своїм життям” і не став особливо реагувати на злети і падіння котирувань міжбанку. Те саме відбувається і сьогодні – обмінники без проблем продають долари в тих же межах 24,30-24,40 гривень, і цією стабільністю також підіграють нацвалюті.
Коррахунки банків на ранок 20 листопада ще просіли на 3,85 млрд гривень — до 53 млрд, і це також позитивна новина для ринку в частині зміцнення позицій гривні. Падіння коррахунків закономірно в дні бюджетних платежів, оскільки клієнти перераховують податки на окремі рахунки в Казначействі (тобто на рахунки “поза банками”).
Як і у всі останні дні — при надлишку пропозиції долара на торгах НБУ буде його викуповувати в резерви, що частково і підтримає котирування долара на торгах. Якщо ж будуть спроби ситуативного і багато в чому спекулятивного розігріву курсу – Нацбанк не стане витрачати резерви для гасіння “пожежі”.
Ми очікуємо на сьогодні коридор по долару в межах 24,10-24,30 гривень при залежності тренда по курсу від дій найбільших місцевих гравців (хто не встиг ще закрити свої борги перед бюджетом) і нерезидентів, які розраховуються за результатами вчорашнього аукціону з ОВДП.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,14 / 24,17
євро – 26,73 / 26,76
російський рубль – 0,3781 / 0,3789
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас