Правила застосування РРО планують поліпшувати - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правила застосування РРО планують поліпшувати - законопроект

Особисті фінанси
1009
15 листопада 2019 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №2453, в якому планують поліпшувати правила застосування РРО.
Про це йдеться в Проекті Закону про внесення змін до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” щодо розвитку малого бізнесу та заходів з детінізації обігу товарів і послуг.”
В пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що цей законопроект зменшить витрати та час платників податків на податкове адміністрування; зменшить кількість судових справ у податкових спорах; підвищить рейтинг України в Doing Business.
Що пропонують:
  • виключити обов’язок використання РРО суб’єктами господарювання (в т.ч. інтернет-магазинами), які отримують платежі за надані товари (послуги) в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо). При цьому вказані суб’єкти господарювання матимуть право застосовувати РРО за бажанням;
  • виключити можливість застосування відповідальності до суб’єктів господарювання, які здійснюють доставку товарів, за те, що вони на місці проведення розрахунків не зберігають отримані кошти;
  • зменшити розміри фінансових санкцій за порушення вимог Закону про РРО до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних контролюючих органів.
Планують ввести штрафи за невикористання РРО:
  • за порушення, скоєне вперше – 1 грн;
  • за кожне наступне скоєне порушення – 100% вартості проданниx з порушеннями, встановленими цим пунктoм, товарів (послуг).

Довідка Finance.ua:

  • Міністр фінансів України Оксана Маркарова пояснила, у яких ФОПів можуть бути проблеми. За її словами, нові норми законодавства щодо фізичних осіб – підприємців ухвалені не для наповнення доходної частини бюджету. Від введення їх у дію виграє чесний малий бізнес.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас