В МЭРТ назвали об'єкти, які не можна приватизовувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МЭРТ назвали об'єкти, які не можна приватизовувати

Казна та Політика
527
Перелік майна до приватизації буде складатися за чіткими критеріями, певна частина підприємств залишиться у держвласності.
Про це в інтерв’ю “Прямому” сказав міністр економіки Тимофій Милованов.
“Давайте приватизацію розділимо на три частини. Перше — не все ми приватизуємо. Тобто є критерії, за якими ми визначаємося, що має бути приватизовано, а що не має. Ці критерії є стратегічність підприємства, сервісність підприємства і прибутковість”, – сказав Милованов.
Він зазначив, що певні підприємства завжди будуть залишатися у власності держави, те саме стосується не тільки підприємств юридичних осіб, а й активів.
“Наприклад, аеропорти. Можливо, неважливі аеропорти можна зробити приватними. Але порти, вокзали, критичну інфраструктуру ми не можемо продавати. Акваторії портів… Тобто сам порт, можливо, і може бути приватним, а от купити акваторію і потім нікого туди не пускати — ми цього не допустимо. Тому певні аспекти інфраструктурні мають залишитися. У нас є університети, школи, лікарні тощо. Ми про це якось забуваємо, коли говоримо про приватизацію. У нас шалені обсяги ресурсів і активів, які важливі і стратегічні. І вони завжди будуть залишатися в державній власності”, – сказав Милованов.
Також, за його словами, не можуть бути приватними підприємства, які виконують важливі сервісні функції, такі наприклад, як ДП “ProZorro”.
Він також відзначив, що приватизація таких компаній, як “Укрзалізниця” потребує часу і може бути частковою.
“Тобто всі ці компанії будуть залишатися. Ми зараз створюємо Фонд національного багатства, і цей фонд буде ними керувати”, – сказав Милованов.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас