У США антимонопольне розслідування проти Google розширили на Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США антимонопольне розслідування проти Google розширили на Android

Фондовий ринок
334
Тривале антимонопольне розслідування щодо Google, яке проводиться в США за участю 50 прокурорів, розширюється. Якщо спочатку слідчі органи цікавив лише рекламний бізнес Google, то тепер пильна увага також приділяється пошуковому сервісу і платформі Android.
За минулі роки Google стала використовувати більше сервісів і платформ з більш тісною інтеграцією між ними. Враховуючи, що розслідування стосується використання даних клієнтів, здається цілком логічним, що воно захоплює всі суміжні сервіси і платформи.
Таким чином, кожна частина бізнесу компанії може представляти інтерес для органів контролю.
Зазначимо, ще у вересні цього року в своєму блозі компанія заявила, що буде всіляко співпрацювати зі слідством. Нагадаємо, влітку цього року в США почалося масштабне антимонопольне розслідування щодо великих технологічних компаній. Крім США, регулювальні органи низки країн також мають претензії до Google.
У 2017 році Єврокомісія визнала Google винною в маніпулюванні пошуковою видачею з метою просування власних інтернет-сервісів і призначила штраф в €2,42 млрд.
Потім в 2018 році Єврокомісія оштрафувала Google на рекордну суму в €4,34 млрд за зловживання домінуючим становищем Android. Обидва штрафи зараз оскаржуються Google в Європейському суді загальної юрисдикції.
Вже на початку 2019 року Google оштрафували в Європі на €1,49 млрд за блокування конкуруючих рекламодавців. У травні 2019 року індійське антимонопольне відомство ініціювало перевірку Google, щоб виявити можливі зловживання, пов’язані з Android. А буквально через тиждень питання до Google з’явилися і у антимонопольних органів Італії.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас