Китайці 8 років обманювали Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці 8 років обманювали Apple

Фондовий ринок
2923
Міністерство юстиції США оприлюднило обвинувальний вирок Федерального суду присяжних проти злочинного угруповання з Китаю, яке заподіяло шкоди Apple на суму близько $6,1 млн. Шахраї використовували вже знайому схему обміну за гарантією підроблених смартфонів і планшетів на справжні.
В ході операцій агенти ФБР вилучили $250 тис. і близько 90 штук iPhone. Угрупованням, імовірно, управляли троє братів Ляо, які імпортували підроблену продукцію компанії Apple з Китаю, доставляли її в США (попередньо вивівши з ладу) і здавали в сервісні центри для обміну на нові справжні пристрої. Потім товар відправлявся назад в Китай для продажу.
В цій схемі були задіяні 14 осіб, які обвинувачуються за 76 пунктами, включаючи шахрайство, крадіжку особистих даних і змову з метою відмивання грошей. Організаторам загрожує позбавлення волі строком до 20 років.
Аналогічна схема шахрайства була розкрита в травні цього року, але тоді сума збитку склала $1,2 млн. Ця злочинна група готувалася більш ретельно: всі смартфони та планшети, які закуповувалися в Китаї, були дуже високої якості. Більше того, кожен пристрій мав IMEI і серійний номер, які відповідали номерам справжніх iPhone і iPad. Відкрити підробки, щоб перевірити оригінальність, в сервісних центрах, звісно, не здогадалися (або не захотіли).
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас