Коболєв відповів на заяви Путіна щодо газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв відповів на заяви Путіна щодо газу

Казна та Політика
2560
Глава правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв розкритикував заяви президента РФ Володимира Путіна з приводу газових відносин між Росією і Україною.
Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
Як зазначив Коболєв, частка “Газпрому” на ринку ЄС скоротилася до 32%. “Тобто, називати весь газ на ринку ЄС російським точно некоректно. М’яко кажучи”, – зазначив він.
Глава “Нафтогазу” нагадав, що Україна фізично імпортує з території трьох країн ЄС, використовуючи діючі газопроводи. Крім “Нафтогазу” ці газопроводи використовує ще багато інших європейських компаній. Наприклад, такий енергетичний гігант як Shell – приблизно втричі більший за своєю капіталізацією, ніж “Газпром”, а також кілька десятків інших відомих міжнародних компаній, додав він.
Крім того, Коболєв заявив, що “Нафтогаз” ніколи не відмовлявся купувати газ у “Газпрому” за справедливими ринковими цінами. “Ситуація тут діаметрально протилежна – це “Газпром” відмовляється виконувати свої зобов’язання за чинним контрактом”, – сказав він.
Глава “Нафтогазу” також зазначив, що “Нафтогаз” не подавав нових позовів проти “Газпрому”. “Ми захищаємося в арбітражі і судах проти позовів, поданих проти нас “Газпромом”. Захищаємося успішно зараз і надалі будемо сумлінно відстоювати інтереси Української держави”, – додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас