НБУ спростив видачу ліцензій на гривневі перекази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростив видачу ліцензій на гривневі перекази

Фондовий ринок
353
Нацбанк спростив порядок видачі небанківським фінансовим установам ліцензій на переказ коштів у гривні.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“Національний банк спростив порядок видачі небанківським установам ліцензії на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків, скасувавши обов’язок небанківської установи узгоджувати з Національним банком внутрішні правила про переказ коштів”, – ідеться в повідомленні.
Що змінилось:
  • у пакеті документів для отримання ліцензії замість внутрішніх правил про переказ коштів подаватиметься інформаційна довідка щодо умов та порядку надання небанківською установою послуг з переказу коштів у формі опитувальника за встановленим зразком;
  • що стосується внутрішніх правил про переказ коштів, то вони стають документом виключно внутрішнього користування небанківської установи;

Дешеві перекази з картки на картку

  • оновлено вимоги до бізнес-плану, який подається небанківською установою до Національного банку для отримання ліцензії.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Нацбанку, обсяг переказів у межах України через системи переказу коштів за перше півріччя 2019 року зріс на третину – майже на 33,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.
  • У першому півріччі цього року в межах України переказано майже 93,28 млрд грн або 3,465 млрд дол. США в еквіваленті.
  • За даними НБУ до ТОП-5 країн за обсягами переказів в Україну входять: США (15%), Італія (14%), Польща (11%), Росія (9%), Ізраїль (8%).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас