YouTube тепер вимагає чітко позначати дитячий контент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

YouTube тепер вимагає чітко позначати дитячий контент

Фондовий ринок
365
Адміністрація сервісу YouTube відреагувала на нещодавній рекордний штраф Федеральної торгової комісії США (FTC) через порушення приватності дітей на платформі. Тепер у сервісі вводяться нові правила для авторів, які можуть вплинути на монетизацію контенту і те, як він показується в результатах пошуку. Зміни спричинені угодою з Федеральною торговою комісією США і Генеральною прокуратурою штату Нью-Йорк.
Відтепер всі автори повинні вказувати, чи призначені їхні відео для дітей. Для цього в творчій студії YouTube з’явилося спеціальне налаштування. Нове правило спричинено вимогами Закону США про захист особистих відомостей дітей в Інтернеті (COPPA) та інших законів. Як відзначають в YouTube, тепер авторам буде простіше забезпечувати дотримання цих законів. При цьому зовсім не важливо, де живе автор відео, він в будь-якому разі зобов’язаний дотримуватися вимог зазначених американських законів. Таким чином, всі автори, які створюють відео для дітей, повинні задати в налаштуваннях відповідну категорію для всіх своїх роликів. І зробити це потрібно якомога швидше.
З січня 2020 року YouTube почне обмежувати збирання даних про контент, призначений для дітей, щоб забезпечити дотримання закону. Внаслідок цього у роликах, призначених для дітей, перестане показуватися персоналізована реклама (це вплине на дохід авторів, які публікують контент для дітей), а також будуть відключені деякі функції, наприклад, коментарі та повідомлення. Для пошуку матеріалів, явним чином призначених для дітей, сервіс також буде використовувати спеціально навчені алгоритми.
Якщо автор не вкаже категорію контенту або якщо сервіс виявить помилку або навмисне викривлення інформації, аудиторія може визначитися автоматично. Крім того, можуть виникнути юридичні наслідки, через які адміністрації “доведеться застосувати заходи до аккаунту”. Перелік заходів поки що не уточнюється, але цілком імовірна можливість видалення роликів або блокування облікового запису.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас