Китай почав виробляти повністю автономні бойові дрони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай почав виробляти повністю автономні бойові дрони

940
Китайські військові підрядники вже почали продавати автономних бойових роботів клієнтам на Близькому Сході. Китайська компанія Ziyan активно просуває свою власну розробку Blowfish A3 – автономний безпілотний вертоліт, озброєний автоматом. Схоже, ця ситуація констатує той факт, що епоха роботів-вбивць вже зовсім близько.
За повідомленням міністра оборони США Марка Еспера, Ziyan працює над продажем своїх автономних бойових роботів в Саудівську Аравію і Пакистан. У свою чергу, китайський уряд активно підтримує розробку бойових роботів і торгівлю ними, аргументуючи свою позицію тим, що скоро подібні розробки з’являться у всіх арміях світу.
Хоча багато країн підтримують заборону на повністю автономну зброю, великі військові лідери, такі як Китай, Росія і США, працюють над створенням своїх власних бойових роботів. Якщо діяльність компанії Ziyan буде успішно тривати в тому ж дусі, то Китай може впевнено вибитися в лідери цієї галузі.
Марк Еспер також висловив занепокоєння з приводу того, що корпорації “ненавмисно або не афішуючи надають технології або дослідження, які стоять за неетичним використанням штучного інтелекту в Китаї”.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас