У Канаді розробили матеріал для "плаща-невидимки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Канаді розробили матеріал для "плаща-невидимки"

Технології&Авто
655
Канадська камуфляжна компанія Hyperstealth Biotechnology запатентувала технологію матеріалу, що заломлює світло таким чином, що люди і предмети за ним стають невидимими.
Матеріал, що отримав назву Quantum Stealth, зараз все ще перебуває на стадії створення прототипу. Об’єкти, приховані за матеріалом, не тільки невидимі для неозброєних очей, матеріал також приховує їх від інфрачервоних і ультрафіолетових сканерів.
На відміну від традиційних камуфляжних матеріалів, які обмежені конкретними умовами, такими як ліси або пустелі, за словами розробника, цей «плащ-невидимка» працює в будь-якій обстановці і в будь-який час року.
“Матеріал переломлює світло подібно склянці з водою, коли ложка або соломинка всередині здаються вигнутими, – говорить розробник Крамер Дезін. – Різниця в тому, що я зрозумів, як зробити це з набагато меншим обсягом і товщиною матеріалу».
Проте залишаються деякі обмеження ефективності матеріалу, бо він вимагає, щоб суб’єкт або об’єкт перебували на певній відстані від матеріалу – для того, щоб залишатися невидимими. Ефект може бути більш-менш переконливим, якщо дивитися під різними кутами.
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас