Австралія вперше отримала понад 50% електроенергії з відновлювальних джерел — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія вперше отримала понад 50% електроенергії з відновлювальних джерел

Енергетика
777
Австралія володіє величезними ресурсами відновлюваної енергетики, проте поки що покладається на вугілля у виробленні електрики. Однак минулого тижня головна енергосистема країни протягом короткого періоду часу отримувала понад 50% енергії від сонця, вітру і води. Про це пише The Guardian.
Історичний момент припав на минулу середу, на 11 годину 50 хвилин за місцевим часом. У цей момент ВДЕ забезпечили 50,2% споживання електроенергії в п’яти штатах – Квінсленді, Новому Південному Уельсі, Вікторії, Південній Австралії та Тасманії.
Сонячна енергія на дахах забезпечила 23,7% усієї потреби в електроенергії, вітер – 15,7%, великі сонячні електростанції – на 8,8%, гідроенергетика – на 1,9%.
Водночас вугілля залишалося найбільшим постачальником електроенергії в мережі: електростанції, які працюють на чорному вугіллі, виробляли 35,7%, а заводи на бурому вугіллі – 13,5%.
Зафіксувати рекорд вдалося завдяки онлайн-інструменту OpenNEM, який контролює стан енергосистеми в режимі реального часу. Він же показав, що рекордна частка ВДЕ протрималася лише 10 хвилин.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас