Коли очікувати окуляри доповненої реальності Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли очікувати окуляри доповненої реальності Apple

Фондовий ринок
762
Минулого тижня ми дізналися, що розробляти стереоскопічну гарнітуру доповненої реальності Apple допомагає компанія Valve, яка навесні представила гарнітуру віртуальної реальності Index. Тепер же видання The Information з посиланням на поінформовані джерела повідомило, що Apple планує випустити свою першу гарнітуру AR в 2022 році, тоді як реліз більш компактних окулярів доповненої реальності намічений на 2023 рік.
Вже давно ходять чутки, що Apple працює над гарнітурою або окулярами доповненої реальності, потенційно здатною зробити нову революцію в індустрії і зробити ефект, порівнянний з появою на ринку iPhone. Минулого місяця з’явилося перше офіційне підтвердження факту розробки пристрою і передбачалося, що він вийде на ринок в 2020 році. Нові та набагато пізніші терміни були озвучені на закритому прес-брифінгу команди інженерів Apple. Судячи з усього, в нинішньому вигляді технологія ще дуже сира і потребує доопрацювання – звідси і настільки пізні терміни.
Співрозмовники The Information також розповіли нові подробиці про гарнітуру доповненої реальності Apple, що проходить під модельним номером N301. Саме вона повинна вийти першою. За словами інформаторів, вона буде схожою на більш компактну версію гарнітури Oculus Quest. Пристрій буде поєднувати можливості AR і VR, в оснащення увійдуть зовнішні камери для побудови тривимірного оточення (побудова контурів людей, меблів і цілих приміщень) і вбудований дисплей високої роздільної здатності для демонстрації контенту VR і змішування віртуальних об’єктів з предметами з реального оточення за допомогою накладання перших на другі. Інженерам повідомили, що з 2021 року до проекту підключаться розробники ПЗ.
За дебютною AR-гарнітурою Apple послідують компактні і легкі окуляри під кодовою назвою N421, які вже можна буде з комфортом використовувати протягом тривалого часу і носити на вулиці, не переживаючи за свій зовнішній вигляд. Оригінальна гарнітура для повсякденного використання не підійде з огляду на занадто громіздку конструкцію.
Співрозмовники The Information розповіли, що «поточні прототипи схожі на дорогі сонцезахисні окуляри з товстою оправою, в якій знаходяться акумулятор і інша електроніка». За словами людини, яка бачила прототипи своїми очима, Apple також розробляє спеціальні лінзи, що темніють під час роботи для очевидної індикації статусу пристрою.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас