"Брусничка" Ахметова йде з ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Брусничка" Ахметова йде з ринку

Фондовий ринок
2959
Компанія “Український ритейл”, яка входить до групи СКМ Рината Ахметова, закриває мережу супермаркетів “Брусничка” через втрату магазинів на окупованих територіях і заборгованість понад 1 мільярд гривень.
Про це заявив генеральний директор “Український ритейл” Євген Хворостянко.
“З моменту початку військового конфлікту в Донбасі “Український ритейл” втратив 53 магазини, що залишилися на непідконтрольній території. Це були найбільші магазини в мережі Брусничка, вони приносили 80% всього прибутку”, – повідомив Хворостянко.
Зазначається, що спершу “Брусничка” переїхала і спробувала розвиватися в Дніпрі, але через високу конкуренцію ідея провалилася.
Заборгованість компанії становить 1,098 млрд грн, йдеться в постанові суду. Банкам компанія винна близько 186 млн грн, співробітникам – 6,5 млн грн.
Але найбільша заборгованість в розмірі 652 млн грн у ритейлера перед постачальниками. Повідомляється, що активів компанії не вистачить, щоб розрахуватися з усіма боргами. Балансова вартість активів “Український ритейл” становить близько 223 млн грн, а розмір дебіторської заборгованості – близько 34 млн грн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас