Роботи стануть розумними перед страхом смерті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи стануть розумними перед страхом смерті

Технології&Авто
1075
У сучасному світі роботи мають не більше почуттів, ніж камінь, занурений в новокаїн. Однак, можливо, є спосіб навчити роботів відчувати, впевнені нейробіологи Кінгсон Мен і Антоніо Дамасіо. Для цього потрібно просто створити робота, що відчуває небезпеку і розуміє загрози власному існуванню. Потім йому залишиться тільки розвинути почуття, які будуть визначати його поведінку, необхідну для забезпечення виживання.
“Сучасним роботам не вистачає почуттів, – пишуть Мен і Дамасіо в своїй статті, опублікованій в Nature Machine Intelligence. — Вони не можуть визначати стан своїх внутрішніх процесів в ментальному просторі». Вчені запропонували спосіб наділення машин (таких як роботи або людиноподібні андроїди) «штучним еквівалентом почуттів».
По суті, роботів слід змусити дотримуватися біологічного принципу гомеостазу — прищепити їм бажання виживати. Усвідомлення штучним інтелектом своїх внутрішніх процесів в рамках виживання рівносильно роботизованій версії почуттів. Кінгсон Мен і Антоніо Дамасіо впевнені, що почуття не тільки дадуть роботам подобу інстинкту самозбереження, але і дозволять штучному інтелекту більш точно імітувати інтелект людини.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас