Виробник «Мерседесів» звільнить 1 100 менеджерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник «Мерседесів» звільнить 1 100 менеджерів

Фондовий ринок
1775
Німецький концерн Daimler AG, якому належить компанія Mercedes-Benz, планує звільнити по всьому світу 1 100 офісних працівників, повідомляє Bloomberg. Це приблизно 10% всіх менеджерів цього автогіганта.
Кілька місяців тому головою концерну Daimler став Ола Калленіус. Він відразу ж пообіцяв значно знизити витрати, і свою обіцянку виконує. Звільнення 10% менеджерів – частина плану зі зниження витрат.
Представники профспілок визнають, що Daimler потребує зниження витрат, враховуючи, що йому належить перехід на випуск електромобілів і автомобілів з автономною системою керування. При цьому профспілки кажуть, що всі, кого звільнять, повинні отримати хорошу компенсацію.
Потрібно відзначити, що раніше Daimler підписав трудовий договір з профспілками, за яким він не має права примусово звільняти співробітників. Дія договору розрахована до 2030 року. Мабуть, боси цього концерну і профспілки вже досягли домовленостей про умови скорочення менеджерів.
За останні кілька тижнів продажі автомобілів Mercedes-Benz трохи збільшилися. Однак, попит на комерційні машини Daimler знижується. У найближчі дні Ола Калленіус зустрінеться з інвесторами і представить їм своє бачення розвитку концерну.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас