У США перевірять Goldman Sachs після твітів про дискримінацію користувачів Apple Card — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США перевірять Goldman Sachs після твітів про дискримінацію користувачів Apple Card

Фондовий ринок
171
Goldman Sachs Group Inc. буде перевірено в США після серії повідомлень в Twitter про гендерну дискримінацію при призначенні кредитних лімітів за карткою Apple Card, повідомило агентство Bloomberg.
Скандал почався з кількох твітів Девіда Хайнмаєра Хенсона, який заявив, що його дружина отримала у двадцять разів менший кредитний ліміт, хоча у неї кредитна історія краща.
У коментарях до першого повідомлення Хенсона співзасновник Apple Стів Возняк написав, що у нього і його дружини була схожа ситуація і він отримав в десять разів більший кредитний ліміт.
Прес-секретар Goldman Sachs Ендрю Вїльямс заявив, що кредитні ліміти визначаються за рівнем платоспроможності людини, незалежно від статі, віку, раси або сексуальної орієнтації. Хенсон ж відреагував на коментар компанії і заявив, що слова Вільямса не пояснюють, чому після галасу в Twitter його дружині відразу ж підвищили кредитний ліміт без додаткових документів.
Тим часом у департамент фінансових послуг штату Нью-Йорк підкреслили, що існування будь-якого алгоритму, що ущемляє права жінок, суперечить законам штату. Буде проведено розслідування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас