Верховний Суд дозволив примусовий продаж «Промінвестбанку» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний Суд дозволив примусовий продаж «Промінвестбанку»

Фондовий ринок
636
Верховний Суд 6 листопада цього року відмовився задовольнити касаційні скарги російської держкорпорації ВЕБ.РФ та «Промінвестбанку» (ПІБ) щодо поновлення заборони на продаж акцій банку. Про це йдеться у постанові Верховного суду у справі (757/36346/19-ц).
Так, суд залишив без змін постанову Київського апеляційного суду від 27 серпня 2019 року, якою – на вимогу ТОВ «Телерадіокомпанія «Жиса», яке пов’язане з Ігорем Коломойським, було скасовано заборону Державній виконавчій службі вчиняти будь-які дії щодо продажу 99,77% акцій «Промінвестбанку».
Постанова суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає.
Раніше повідомлялося, що «Промінвестбанк» ініціював кримінальну справу, щоб зупинити примусовий продаж 99,77% своїх акцій на біржі.
Господарський суд Києва залишив «без руху» позовну заяву ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» («Промінвестбанк») до АТ «Фондова біржа ПФТС» «про визнання протиправним та припинення проведення аукціону».
Раніше Mind писав, що 6 серпня 2019 року Київський апеляційний суд задовольнив клопотання державного виконавця і компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським і його партнерами.
28 серпня планувався аукціон з продажу 99,77% акцій «Промінвестбанку» на фондовій біржі ПФТС з початковою ціною 532 млн грн.
Також повідомлялося, що у червні ВЕБ повідомив, що подав до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма позов до України через порушення нею положень міжурядової угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій з РФ 1998 року. Російська сторона заявляє, що з 2008 року інвестувала в розвиток своєї «дочки» близько $2,7 млрд.
У липні стало відомо, що державний виконавець виставив на продаж на біржі ПФТС 99,7726% акцій ПІБу. Стартова ціна пакета – 532,099 млн грн (близько $20,9 млн). Російський ВЕБ володіє 99,7% акцій «Промінвестбанку».
Раніше повідомлялось, що Російський банк ВЕБ.РФ зумів домогтися судової заборони на примусовий продаж його української «дочки», проте не впевнений, що влада України виконає рішення суду.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас