"Інтерпайп" подав до Європейського суду на Єврокомісію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Інтерпайп" подав до Європейського суду на Єврокомісію

Фондовий ринок
561
Українська промислова компанія “Інтерпайп” подала до Європейського суду позов на Європейську комісію через зміни методики розрахунку антидемпінгового мита на постачання безшовних труб в країни ЄС, в результаті яких остаточні мита після проведеного перегляду були недостатньо знижені.
Як повідомив директор з фінансів та економіки “Інтерпайпу” Денис Морозов, виступаючи на секції “Торговельні війни та їх вплив на світову економіку” Київського міжнародного економічного форуму в п’ятницю, компанія буде відстоювати свої інтереси в суді.
Морозов уточнив агентству “Інтерфакс-Україна”, що “Інтерпайп” подав заяву до суду у вересні.
При цьому в ході виступу на форумі він зазначив, що з 2006 року безшовні лінійні труби компанії підпадали під дію 13,8% мита. У 2019 році “Інтерпайпу” вдалося домогтися зниження ставки до 8,1%.
“Але Єврокомісія врахувала не всі аргументи, тому компанія судиться з ЄК в Європейському суді”, – констатував топ-менеджер.
Морозов також нагадав, що ЄК в лютому 2019 ввела процедуру квотування всього сортаменту металопродукції з усіх країн. Як результат, квота на постачання українських труб становить 95 тис. тонн на рік. При цьому не враховані обсяги виробництва продукції спільного українсько-європейського підприємства (СП) Vallourec Niko Tube. Більше того, влітку-2019 Єврокомісія переглянула і зменшила розмір запланованого річного зростання квоти з 5% до 3%. Зараз ЄК розглядає можливість заборонити постачання продукції за квотою “інші країни” (other countries), якщо експортери “вибрали” квоту своєї країни, сказав директор.
“ЄС завжди був надією для нас, ми отримали всі стандарти, але нарощування поставок не відбулося. І сьогодні СП працює на межі, не може вийти на мінімальний рівень, необхідний для мінімальної прибутковості”, – констатував Морозов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас