При отриманні хабара затримано співробітницю Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При отриманні хабара затримано співробітницю Нацбанку

Казна та Політика
1142
Правоохоронці ввечері 7 листопада затримали чергового співробітника Нацбанку при отриманні хабара.
Про це FinClub повідомило джерело в правоохоронних органах. В НБУ неофіційно підтвердили факт затримання.
Затримано юрисконсульта НБУ за фактом отримання хабара за обіцянку допомоги у видачі ліцензії. Розмір хабара склав близько $30 тис.
Кримінальне провадження розпочато за статтею 190 (замах на шахрайське заволодіння чужим майном, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.
Оновлення
Поліція Києва підтвердила інформацію. «Зловмисниця, яка була посадовою особою, через посередника вимагала $30 тис. у представника фінансової компанії за видачу ліцензії. Затримання відбулося після того, як їй передали $15 тис.», – повідомили в поліції.
7 листопада слідчі поліції Києва під процесуальним керівництвом прокуратури Києва за матеріалами Служби безпеки України затримали посадову особу Національного банку України та її посередника.
«Затримали співробітницю Нацбанку і її посередника після отримання $15 тис. Це половина від суми, яку вона вимагала за вирішення питання про продовження ліцензії фінансовій компанії для здійснення валютних операцій. Обоє затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу», – повідомив заступник начальника слідчого управління поліції Києва Едуард Соловйов.
У кримінальному провадженні, яке розпочато за попередньої правової кваліфікації ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (підбурювання до дачі неправомірної вигоди посадовій особі) КК, проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас