Польський антимонопольний орган оголосить "Газпрому" "найвищий штраф у своїй історії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польський антимонопольний орган оголосить "Газпрому" "найвищий штраф у своїй історії"

Світ
1431
Польський антимонопольний регулятор UOKIK на пресконференції з приводу свого рішення щодо проєкту “Північний потік-2” оголосить про “найвищий штраф у своїй історії”.
Такий анонс відомство зробило в запрошенні для преси, повідомляє BiznesAlert.
Антимонопольний орган Польщі у травні 2018 року ініціював антимонопольне розслідування щодо ймовірної змови ПАТ “Газпром” та іноземних інвесторів під час реалізації проєкту “Північний потік-2” (на підставі “створення спільного підприємства без отримання попередньої згоди президента UOKIK”).
Відповідно до законодавства Польщі президент UOKIK має право накладати штрафи (до 10% річного обороту відповідної особи) на компанії, які, на його думку, здійснюють концентрацію без отримання згоди UOKIK.
Перед цим UOKiK виступив проти формування консорціуму “Північний потік-2” з огляду на те, що угода могла призвести до обмеження конкуренції.
Як відомо, газопровід будує дочірня компанія “Газпрому” Nord Stream 2 AG, а європейські партнери фінансують проєкт як кредитори. Йдеться про Engie зі Швейцарії, а також чотири компанії з Нідерландів: Uniper, OMV, Shell та Wintershall.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас