Міжбанк: крупні гравці зіграють "головну скрипку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: крупні гравці зіграють "головну скрипку"

Валюта
1974
Цей четвер пройде досить нестандартно для майже закінчення тижня. Але наближення п’ятниці вже дещо знизить обсяги торгів — за нашими прогнозами, до $ 170-200 млн при укладанні до 430 -470 угод.
Міжбанк 7 листопада буде досить різноспрямованим за курсовим трендом протягом сесії та дуже залежним від дій Нацбанку.
Річ в тому, що в останні дні регулятор активно викуповував долар на торгах, але при цьому “не перегинав палицю” в частині обсягів купівлі. Це дозволило зберегти тренд на поступове зміцнення гривні і при цьому забезпечити не тільки зростання резервів, але і перекрити попит “дочок” іноземних компаній щодо купівлі валюти під репатріацію дивідендів. В основному регулятор купував долар на ринку коштом пропозиції валюти від нерезидентів (які брали участь в аукціоні за ОВДП) і від великих експортерів (в основному металургів і аграріїв).
Сьогодні фактору аукціону вже немає, надходить гривня від погашення попередніх випусків облігацій, знижується інтерес до купівлі валюти “дочками” нерезидентів під репатріацію дивідендів, але зростає попит з боку імпортерів енергоносіїв (розпочався повноцінний опалювальний сезон). Крім цього, вже майже виплачені всі зарплати персоналу у нормально працюючих компаній за жовтень, що також знижує потребу в гривні.
Велика кількість різноспрямованих факторів сьогодні буде суттєво впливати на поведінку курсу протягом дня, а вихід великих гравців з купівлею/продажем валюти з їх ситуативними завданнями – здатні активно розгортати ринок. Додатково до цього стане питання про обсяги інтервенцій Нацбанку. Якщо НБУ продовжить підтримувати крихкий баланс інтересів покупців і продавців і не буде “перегинати палицю” в частині купівлі долара на міжбанку – гривня продовжить зміцнення. Але якщо регулятор “поскупиться” і перекупиться – долар цілком може почати відвойовувати свої позиції у гривні і у досить швидкому темпі.
Тому на четвер “головну скрипку” в курсоутворенні зіграють виходи на торги великих гравців зі своїми ситуативними завданнями з купівлі/продажу валюти і поведінка НБУ.
Готівковий ринок як і раніше поки що надає підтримку гривні, і поступово курс купівлі і продажу долара в обмінниках знижується. На ранок четверга в більшості точок обміну валюти долар вже можна було без проблем купити по 24,60-24,65 гривень.
Ми очікуємо на сьогодні середніх обсягів торгів з періодичними курсовими коливаннями в момент виходу на ринок великих гравців при коридорі по долару в межах 24,50-24,70 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,57 / 24,60
євро – 27,22 / 27,25
російський рубль – 0,3848 / 0,3857
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас