Міжбанк: на нас чекає активний вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на нас чекає активний вівторок

Валюта
766
Вівторок на валютному ринку пройде дуже активно. За нашими розрахунками, обсяг операцій складе до $ 270 млн при укладанні до 620 угод. Основними мотиваторами для учасників торгів будуть:
1) аукціон з розміщення ОВДП. Сьогодні чиновники розміщуватимуть облігації на 105,329 і 1386 днів. Останній з термінів – найцікавіший для інвесторів, які прагнуть зафіксувати високий рівень прибутковості своїх вкладень на максимально можливий довгий період. Мінфін України розраховує на досить великі купівлі таких паперів, оскільки збільшив обсяг їх продажів до 2,5 млрд гривень за номіналом. Іноземці сьогодні і завтра продаватимуть валюту під свої купівлі цих облігацій, що працюватиме на користь гривні.
2) Період купівлі валюти «дочками» іноземних компаній під репатріацію дивідендів. Збільшення попиту на валюту з їхнього боку завжди провокує спекулянтів і продавців на спроби «підірвати» котирування в такі дні;
3) Господарська діяльність компаній. Перша декада листопада – традиційний період авансових платежів бізнесу за орендою, виплат персоналу зарплати за минулий місяць, а також закупівлі сировини і матеріалів. Це збільшить активність компаній на валютному ринку. Додасть обсягів купівлі валюти і опалювальний сезон, який стимулює продавців енергоносіїв-імпортерів на вихід на міжбанк для забезпечення своїх валютних проплат;
4) Дії НБУ. Регулятор продовжить викуповувати долар на міжбанку, який заводитимуть нерезиденти для купівлі облігацій. Використовувати буде Matching. Це утримає котирування долара від значного просідання навіть у разі активного перевищення пропозиції валюти над попитом.
5) готівковий ринок і ліквідність в системі. Курс купівлі і продажу долара в обмінниках фінкомпаній продовжив зниження і на ранок вівторка перебуває в більшості точок обміну в межах коридору 24,60 – 24,85 гривень, що знову психологічно працює на користь гривні.
А ось коррахунки банків зросли на ранок 5-го листопада на 1,98 млрд гривень – до 51,3 млрд. Збільшення гривневого навісу завжди негативний сигнал для міжбанку.
Ми очікуємо на сьогодні зростання активності на торгах за рахунок усіх перерахованих вище факторів з періодичними спробами похитати курс як спекулянтами, так і великими продавцями. Але потенційний Захід нерезидентської валюти під аукціон може швидко остудити всі спроби “підірвати” котирування навіть в моменти купівель “дочками” іноземних компаній валюти під репатріацію дивідендів.
Котирування по долару за нашими розрахунками будуть перебувати в межах коридору 24,55-24,80 гривень.
Як і вчора – дуже імовірний новий вихід Нацбанку з викупом долара на міжбанку через Matching.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,78 / 24,81
євро – 27,62 / 27,66
російський рубль – 0,3915 / 0,3924
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас