Податкова служба роз'яснила, кому не потрібно використовувати РРО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова служба роз'яснила, кому не потрібно використовувати РРО

Казна та Політика
1627
На фізичних осіб, які продають на ринку власні старі речі або продукти власного підсобного господарства, не поширюється обов’язок використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО).
Так, Державна податкова служба продовжила роз’яснювати зміни в Закон “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та інші закони України з детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг (закон № 128-IX від 20.09.2019) і зміни в Податковий кодекс України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг (закон № 129-IX від 20.09.2019).
“Закон № 128-IX (Закон “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” – ред.) відкрив можливість використовувати замість традиційних РРО спеціальні програми. Таку програму можна буде встановити на будь-який гаджет, в тому числі і на смартфон. При цьому в п. 2 пп.11 Закону прямо записано, що “Орган контролю забезпечує безкоштовне програмне рішення для використання підприємством”. Тобто, безкоштовним буде не тільки скачування самої програми, але і її обслуговування”, – йдеться в повідомленні.
При цьому наголошується, що дія згаданих законів не поширюється на фізичних осіб, які продають на ринку власні старі речі або продукти власного підсобного господарства.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас