Три області планують об'єднати "Малим карпатським кільцем" вартістю 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три області планують об'єднати "Малим карпатським кільцем" вартістю 1 млрд грн

Казна та Політика
1191
Львівська облдержадміністрація (ОДА) за участю Івано-Франківської та Закарпатської ОДА завершує розробку проекту “Малого карпатського кільця”, що передбачає будівництво дорожнього кільця протяжністю 100 км для об’єднання трьох областей і гірськолижних курортів. Інвестиції в проект оцінюються в 1 млрд грн.
“У нас є амбітний план, і ми вже почали за ним рухатися… Міністерство (розвитку громад і територій – ред.) підтримує наше бачення в частині проекту з розвитку інфраструктури карпатського регіону. Ми попередньо опрацювали план, в тому числі з главами Івано-Франківської і Закарпатської ОДА, вони підтримують створення так званого “Малого карпатського кільця”, – повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський під час Міжнародного економічного форуму у Львові.
За попередніми підрахунками, довжина “Малого карпатського кільця” складе 100 км. На деяких ділянках дорога вже існує, в інших буде побудована з нуля. “Коли буде повна проектна документація, будуть більш чіткі цифри. Від цього кола будуть виходити так звані “промені” в сторону Івано-Франківської області, Закарпаття та Львівщини в напрямку кордонів. Частина документації вже розробляється, частину готовий профінансувати бізнес, щоб прискорити процес”, – розповів агентству Лозинський.
За його словами, попередня вартість проекту – 1 млрд грн, які ОДА має намір запропонувати Кабміну виділити з 2 млрд грн, передбачених програмою розвитку Карпатського регіону на 2020 рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас