Всі власники паїв повинні оформити право власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі власники паїв повинні оформити право власності

Особисті фінанси
6779
Власники незатребуваної земельної ділянки (паю) або їхні прямі спадкоємці повинні оформити право власності на земельну ділянку.
Про це йдеться в змінах, передбачених у статті 13 Закону України №2498-VIII. «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», повідомляє АgroРolit.com.
Якщо вимогу не буде виконано – автоматично буде вважатися, що власники ділянок відмовилися від землі.

Карти для зберігання грошей

Терміни оформлення – до 1 січня 2025 року. Влада постановила законом строк у 5 років, протягом якого можна оформити юридичне право на свою частину паю.
Нові зміни в законі передбачають:
  • запровадження права орендарів на обмін земельними ділянками без згоди орендодавця (за умови їхньої приблизної рівнозначності й дотримання встановлених умов);
  • встановлення першочергового права на оренду земельних ділянок одного масиву (отже великі с/г підприємства зможуть відразу отримувати значні площі землі в одній місцевості, а не набирати земельні ділянки для оренди вроздріб);
  • закріплено поняття «незатребувана земельна частка (пай)», в який зараховуються всі земельні частки (паї), власникам на які було видано свідоцтва (сертифікати), але не були виділені в натурі (на місцевості), відповідно до нового законодавства.

Довідка Finance.ua:

  • 1 січня 2019 року набрав чинності Закон «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування в масивах земель с/г призначення, унеможливлення рейдерства і стимулювання зрошення в Україні».
  • Кабмін запустив сайт про земельну реформу: інформаційний інтернет-ресурс, який дає відповіді на актуальні питання щодо земельної реформи.
  • Відкриття ринку сільськогосподарських земель запланували на 1 жовтня 2020 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас