Міжбанк: спекулятивні атаки на гривню посиляться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спекулятивні атаки на гривню посиляться

Валюта
1879
4 листопада на валютному ринку бізнес вже вийде у звичний робочий ритм після завершення минулого звітного періоду, і не буде вже працювати ефект закінчення тижня. Це додасть статистики торгів на міжбанку. За нашими розрахунками, обсяг операцій складе $210-270 млн при укладанні до 510-620 угод.
Крім цього, завтра – один з найцікавіших для інвесторів аукціонів з розміщення ОВДП. Розміщуватимуться облігації на 105,329 і 1386 днів.
Довгі строки з таким високим рівнем прибутковості завжди цікаві іноземцям, і Мінфін України розраховує на активну купівлю таких паперів. Частина нерезидентів вже з сьогоднішнього дня почне заводити і продавати під нього валюту, що теоретично спрацює на користь гривні.
Проти нацвалюти спрацює фактор купівлі валюти “дочками” іноземних компаній під репатріацію дивідендів. Підвищений попит таких досить поступливих за курсом покупців завжди провокує спекулянтів і продавців на спроби “розігріти” ринок, що вони і почнуть робити від сьогоднішнього дня. Чи піддадуться на це покупці – покаже найближчий час, але спекулятивні атаки на гривню в ці дні дуже ймовірні.
Підіграє їм в цьому і НБУ, який налаштований викуповувати пропонований долар на міжбанку для поповнення резервів. Застосовувати регулятор як завжди буде Matching. А обсяг інтервенцій він постарається зробити не менше чергових $30 млн. Це лише посилить періодичні спекулятивні ігри з розхитування курсу.
Частково на користь збереження позицій нацвалюти зараз грає готівковий ринок. Тут курс купівлі і продажу долара в обмінниках фінкомпаній зберігається в межах коридору 24,65-24,90 гривень, що психологічно працює поки що на користь стримування апетитів спекулянтів на міжбанку.
Ми очікуємо на сьогодні активні спроби “розігріти” курс з боку спекулянтів на початку періоду купівлі “дочками” іноземних компаній валюти під репатріацію дивідендів і котирування по долару в межах коридору 24,70-24,95 гривень. Щойно “дочки” іноземців з ранку закуплять необхідну порцію валюти – ми очікуємо невеликого зниження курсу. Але дуже ймовірний новий вихід НБУ з викупом долара на міжбанку через Matching в межах чергових $30 млн не дасть просісти котируванням нижче зазначеного вище рівня 24,70 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,83 / 24,87
євро – 27,72 / 27,76
російський рубль – 0,3905 / 03913
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас