Міжбанк: гривня має шанс зміцнити свої позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: гривня має шанс зміцнити свої позиції

Валюта
636
1 листопада не буде відрізнятися особливими обсягами операцій і клієнтів, але буде дуже цікавий день для спекулянтів.
Виною всьому – ефект першого дня місяця, що цього разу ще й збігається з п’ятницею. Традиційно першого числа клієнти підбивають підсумки минулого звітного періоду і визначаються з планами і завданнями на новий місяць. Це знижує їхню активність на валютному ринку. А п’ятничний ефект зниження обсягів операцій перед двома вихідними – завжди впливає на валютний міжбанк. Цього разу обидва ці чинники спрацюють одночасно.
За нашими розрахунками, статистика торгів навряд чи перевищить $160-180 млн при укладанні до 410-440 угод. На малооб’ємному і досить млявому ринку – роздолля для спекулянтів, у яких з’являється можливість “погойдати” курс протягом сесії на малих угодах.
Поки настрій більшості спекулянтів – зіграти “на пониження”, що вони і спробують сьогодні виконати сповна. Певною мірою в цьому їм може завадити Нацбанк, який буде не проти поповнити резерви черговими викупами долара через Matching в межах чергових $30 млн і цим підтримати котирування. Якщо це станеться, то ті ж спекулянти почнуть заробляти на іншій стороні – намагаючись на ситуативних перекосах попиту і пропозиції вже заробити на підвищенні котирувань.
Але в цілому, поки у гривні знову є шанс зміцнити свої позиції відносно долара.
На користь зміцнення позицій нацвалюти зараз грає і готівковий ринок. Тут курс купівлі і продажу долара продовжує плавно знижуватися, що психологічно працює на користь гривні на всіх сегментах валютного ринку.
Ще один фактор – стан ліквідності в банківській системі спрацює різноспрямовано. Коррахунки банків на ранок 1 листопада зросли ще на 1,536 млрд гривень – до 51,68 млрд. Це з одного боку – дає ресурс спекулянтам для розкачки котирувань і спрацює проти нацвалюти. З іншого – багато клієнтів розмістять свої залишки на рахунках на короткострокові депозити на вихідні до понеділка, і таким чином – реальний гривневий навіс досить невеликий.
З огляду на всі ці фактори – ми очікуємо на сьогодні помірне просідання котирувань по долару в межах коридору 24,55-24,75 гривень з періодичними спекулятивними спробами пограти курсом на малооб’ємному ринку і максимально можливим виходом НБУ з викупом долара на міжбанку через Matching в межах чергових $30 млн.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,75 / 24,78
євро – 27,56 / 27,60
російський рубль – 0,3863 / 0,3869
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас