Sony продала всього 600 000 смартфонів за квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony продала всього 600 000 смартфонів за квартал

Фондовий ринок
604
Спочатку Sony планувала поставити в 2019 фінансовому році, який триватиме для компанії з 1 квітня 2019 року по 31 березня 2020 року, 5 млн смартфонів. Пізніше виробник був змушений знизити прогноз відвантажень до 4 млн одиниць, оскільки перший квартал виявився провальним для мобільного підрозділу компанії. Тепер же Sony змушена знову змінити прогноз на поточний рік.
Незважаючи на те, що смартфон Xperia 1 був представлений на початку другого кварталу 2019 фінансового року і протягом літа виробник тільки розширював його доступність на різних ринках світу, продажі пристрою залишають бажати кращого. Компанія оголосила про те, що в період з липня по вересень по всьому світу було реалізовано всього 600 000 смартфонів під брендом Sony. Ці результати є вкрай невтішними для мобільного підрозділу японського виробника, особливо на тлі результатів Samsung, Apple або Huawei. Примітно, що в цьому році Huawei щодня продає близько 600 000 смартфонів по всьому світу.
Компанія підтвердила, що квартальні результати виявилися несподівано слабкими, вкотре знизивши прогноз щодо постачань в 2019 фінансовому році. Тепер японський виробник планує продати тільки 3,5 млн смартфонів до кінця березня наступного року. Це означає, що виробник робить ставки на поточний квартал і сподівається на успіх Xperia 5. Варто відзначити, що перші три місяці фінансового року Sony проводить традиційно слабкіше в порівнянні з іншими квартальними відрізками.
Хоча точний рівень збитковості мобільного бізнесу Sony протягом аналізованого періоду не був озвучений, компанія не очікує того, що підрозділ почне приносити прибуток до першого кварталу 2021 року. Зараз компанія веде розробку смартфонів з підтримкою 5G, розраховуючи на те, що такі пристрої допоможуть виправити ситуацію.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас