Facebook погодилась сплатити штраф у $644 000 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook погодилась сплатити штраф у $644 000

Фондовий ринок
368
Facebook погодилася заплатити штраф в розмірі 500 000 фунтів ($644 000) через скандал з консалтинговою компанією Cambridge Analytica, яка незаконно збирала дані британських користувачів соцмережі.
Про це повідомляє Reuters.
Зазначається, що штраф є відносно невеликим для компанії з оцінкою в $540 млрд, але це максимум, який може видати Бюро комісара з інформації (ІСО) і є першим кроком з боку регулятора у справі соцмережі з Cambridge Analytica.
Видання повідомляє, що штраф регулятором було винесено минулого року, Facebook погодилась його сплатити,але свою провину не визнала.
«Нам приємно, що Facebook вжила і вживатиме надалі важливих кроків для дотримання основоположних принципів захисту даних», – заявив заступник комісара ІСО Джеймс Діппл-Джонстоун.
Нагадаэмо, Федеральна влада США почала розслідування стосовно Facebook більше року тому в зв’язку з появою інформації про те, що Cambridge Analytica незаконно отримала дані 87 млн ​​користувачів соцмережі. Передбачається, що ці дані могли бути використані в ході виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).
Cambridge Analytica заперечувала свою провину, стверджуючи, що це був звичайний і законний збір даних для онлайн-реклами. Через скандал компанія позбулася клієнтів і оголосила про банкрутство.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас