Водійські права по-новому: група крові та резус-фактор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водійські права по-новому: група крові та резус-фактор

Особисті фінанси
1344
Головний сервісний центр МВС повідомив, що відтепер в Україні у водійських посвідченнях вказуватиметься група крові та резус-фактор. Нововведення почало працювати 19 жовтня 2019 року після набрання чинності постановою КМУ №320 від 03.04.2019.
Про це йдеться у заяві на сторінці сервісного центру у Facebook.
Відтепер українці, які звертаються до сервісного центру МВС за послугою обміну, заміни або відновлення посвідчення водія, а також після успішного складання іспитів на право керування транспортним засобом, отримають посвідчення, в якому обов’язково вказуються їхня група крові та резус-фактор.
Адміністратор сервісного центру МВС вносить цю інформацію у новий водійський документ на основі даних, вказаних у медичній довідці 083/о.
“Ця довідка належить до комплекту документів, які громадянин обов’язково надає сервісному центру МВС для отримання вищезгаданих адміністративних послуг”, — йдеться у повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін 23 жовтня 2019 року погодив запуск експериментального проекту із застосування електронного водійського посвідчення і техпаспорта авто, які можуть пред’являтися поліцейським замість документів, виданих на бланках.

Картки для водіїв 🚘

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас