В Україну хочуть зайти три великі криптобіржі - голова UVCA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну хочуть зайти три великі криптобіржі - голова UVCA

Фінтех і Картки
893
Три великі біржі криптовалют хотіли б почати офіційно працювати в Україні.
Про це повідомив голова наглядової ради Асоціації венчурного і приватного капіталу (UVCA) Андрій Колодюк в кулуарах інвестиційного форуму RE: THINK. Invest in Ukraine, що відкрився в Маріуполі у вівторок.
“За останні 2,5 року три світові криптовалютні біржі просили мене зробити так, щоб вони могли працювати в Україні легально: зареєструватися, отримати ліцензію, відкрити представництво. Для того щоб легально отримувати гроші, здійснювати транзакції з гривні в крипту і назад – ось таке питання їх цікавить. Цікавлять дві речі: ліцензія і банк, який робить транзакції гривня-крипта і назад”, – сказав він.
Колодюк також зазначив, пославшись на внутрішню інформацію однієї з бірж, які висловили бажання офіційно працювати в Україні, що близько 25-30% всіх криптотрейдерів (за кількістю) працюють на просторі СНД, при цьому велика їх частина – в Україні чи Росії.
“Це важлива інформація, бо за нею можна судити, що кількість учасників ринку криптовалют в Україні досить велика. А це інформація зі світових бірж. Обсяги ринку, звісно, ніхто не озвучує, але навіть за процентною кількістю трейдерів можна судити, що це не “мікроринок”, це повноцінний великий ринок, оскільки світові біржі на основі цієї інформації ухвалюють для себе рішення, що їм необхідно офіційно розпочати роботу в країні”, – підкреслив голова наглядової ради UVCA.
Він також зазначив, що в Україні активно розвиваються проекти, пов’язані з технологіями блокчейн, і назвав хорошим кроком для галузі підписання парламентським комітетом з питань цифровий трансформації, Мінцифри, Blockchain4Ukraine, Офісом ефективного регулювання (BRDO) і низкою профільних асоціацій учасників ринку меморандуму.
“Зараз я радий, що цей процес розпочався. Поки ще України на цій карті не видно – є Білорусь, Мальта, Сінгапур та інші юрисдикції, які намагаються створити сприятливі умови для ведення криптовалютного бізнесу. Але я вважаю, що саме час для нас (і цей процес якраз розпочався) – позиціонувати Україну як доброзичливе місце для, в тому числі, експериментів, пов’язаних з криптовалютами і блокчейном”, – заявив Колодюк.
Він також відзначив серед ключових позитивних аспектів, які Україна як держава отримає від заходу в країну криптобірж, зростання податкових надходжень до бюджету. “Зрозуміло, що ринок криптовалют – багатомільярдний, сотні мільярдів ходять навколо цього. Тому Україна, яка сьогодні з точки зору держави не заробляє нічого, після заходу бірж на наш ринок почне отримувати податки”, – зазначив він.
Крім того, на думку Колодюка, держава буде бачити загальну картину ринку криптотрейдерів і враховувати його при подальшому плануванні економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас